Inici   Club   Història   Galeria d'imatges   Videos   Instal·lacions   Contactar

    Tauler d´anuncis  
 
Outletmoto.com nou patrocinador del CB Grup Barna
CARTA DE COMIAT DE NACHO IBÁÑEZ (DIRECTOR ESPORTIU)
Cambio en la estructura deportiva de cara a la temporada 16/17
ACTUALIZADA LA PÁGINA WEB!!!!
CAMPUS
BOTIGA ON_LINE
Acord amb SHOOT TECH
TEMPORADA 2015/2016
Bones Vacances!!!
SOPAR FINAL DE TEMPORADA 50 ANIVERSARI
Més informació
 

  Enquesta  
  Quien es el autor del logo del 50 aniversario?  
     
  David Capelles  
     
  Perfecto Rielo  
     

  Racó de l'entrenador  
  La soledad del banquillo  
  El silencio de después de una derrota, los nervios antes de un partido importante, la impotencia cuando algo no sale, el sufrimiento por situaciones d...  
     
  VEURE TÀCTICA  

 
  Història

índex:

- Presentació
- Orígens del Grup Barna
- Història d'un nom i uns colors
- Pedrera

Presentació:

La següent memòria s'ha realitzat amb la finalitat de donar una dimensió més àmplia i profunda del CB GRUP BARNA, com a club socio-esportiu, dins de la diversitat social del barri de Sant Martí del Clot. El conjunt de persones que representem aquesta entitat esportiva volem participar, encara més, en la tasca constructiva i participativa de l'àmbit cultual del nostre barri, i així mateix involucrar d'una manera més activa als veïns, la gent del carrer, en l'engranatge amb vida pròpia que representa el CB GRUP BARNA.

El club de bàsquet "CB GRUP BARNA" que segons estatuts és una secció del centre parroquial de Sant Martí del Clot, està regit per una junta directiva l'objecte principal i únic és el foment i la pràctica de l'esport del bàsquet. Per tant no es persegueix cap fi mercantil ni de lucre per al mateix ni per als seus socis. L'única finalitat que persegueix és el de la formació humana i esportiva dels joves que s'integren en el nostre club com a socis i simpatitzants.
El nostre domicili social se situa a Barcelona, ​​Plaza. Canonge Rodó S / n. Tel. 93.231.99.10 i e. P. 08026.

Origen Grup Barna

El club va ser fundat l'any 1965. Aquest fet constata la tasca del club durant més de 35 anys de bàsquet al barri del Clot. El seu fundador, un home entusiasta va canalitzar una entitat esportiva on s'acollia a tot el jovent del barri.
Tots coneixem que en aquella època l'esport no es practicava d'una manera massiva; de fet, només es realitzava a les escoles religioses i d'elit, ja que eren les que disposaven dels millors equipaments. Si els barris menys elitistes tenien llocs on es jugaven a bàsquet, tennis de taula o handbol, era gràcies a iniciatives personals. Es van aprofitar les senzilles instal·lacions de l'antic Rodó per dur a terme el projecte: que la gent jove del barri del Clot tingués un lloc per practicar l'esport.

Malgrat tot, el Grup Barna va continuar el seu camí, el tennis de taula va deixar de practicar posteriorment, i així es va convertir en un Club dedicat exclusivament al bàsquet.
Repassant el seu historial esportiu ens adonem que és brillant, però cal esmentar que no és la rendibilitat esportiva el més representatiu del Club. En primer lloc, el Grup Barna és un club on els nois i noies que van a jugar ia aprendre bàsquet, es troben a gust i fan amistats, que en molts casos, són per a tota la vida. Amb això, s'intenta recalcar que la importància i força d'aquest club resideix en el col·lectiu de persones, nois, noies, pares, entrenadors, directius, que tots junts constitueixen una entitat sense ànim de lucre.

Història d'un Nom i uns colors

La història del nom i els colors del club els hem de trobar en els records de la gent gran, ja que la persona que coneixia la resposta a aquestes dues preguntes fa temps que ens va deixar. Unint fragments de la memòria col·lectiva de la gent gran, la història es podria escriure de la següent manera:
Quan Lluís Bouyssi, Joan Manuel Serrat i altres companys van tornar a la nostra ciutat, procedents de Tarragona, van decidir formar un "Grup de Barcelona d'antics estudiants de la Universitat Laboral de Tarragona". Però en resultar llarg aquest nom, es van limitar a posar "Barna" com a abreviatura usual de Barcelona, ​​i així va néixer
La denominació de "Grup Barna".

El tema del color és menys clar, però hi ha certes dades:

1.- Els primers partits que juga aquest grup d'amics ho fa amb la samarreta vermella que corresponia amb l'equip de la Universitat Laboral. Aquesta mateixa samarreta se segueix utilitzant en els diferents equips del "Grup Barna" durant la primera temporada, amb l'anècdota que els nombres eren retalls de plàstic cosits en aquestes samarretes.

2.- El color negre era el favorit de Lluís Bouyssi, que sempre vestia íntegrament de Negre.

Sembla lògic pensar que finalment Bouyssi decidir unir el seu color favorit amb el que van venir utilitzant per, d'aquesta manera, mantenir una certa continuïtat. I és així, com neix la samarreta negra en combinació amb diferents vermells. La primera samarreta de màniga curta estava formada per un cos de color negre i mànigues vermelles, per tal de mantenir el color vermell de l'equip d'origen.

Així va ser, o així es creu, l'origen d'un nom i d'uns colors.

PEDRERA

De l'esforç col·lectiu del Grup Barna, jugadors, entrenadors, pares i directius, s'han aconseguit fites històriques per al bàsquet català. S'ha situat al llarg de la seva curta trajectòria entre els llocs de privilegi de qualsevol competició i ha aconseguit un planter de bons jugadors que han destacat en equips de primera línia en el bàsquet català i espanyol.

No oblidarem mai a jugadors sortits dels nostres equips inferiors i que recordem amb orgull sempre.

GERMAN GONZALEZ (Joventut de Badalona, ​​Manresa, Caixa de ronda, Caixa Canàries), EDUARDO GONZALEZ (Premià, Canet, Vic), JORDI GRAU, base internacional de la Selecció Juvenil Espanyola (Licor 43, Caixa de Ronda), DOLORS CARBONEIL, ex -internacional (Hispano Frances), JORDI PARERA (FCBarcelona), ALFREDO Rielo (Selecció Catalana Juvenil Campiona d'Espanya de Comunitats Autònomes) ROGER GRIMAU (Joventut de Badalona, ​​Caprabo Lleida, FC Barcelona)

El club des de la seva fundació a seguit, com veiem, una trajectòria sempre ascendent.
Des competir en les categories més baixes, fins a arribar a disputar els llocs de privilegi dins totes les categories fins a la primera nacional. La silueta del nostre club s'ha projectat en els principals pavellons de Catalunya i fora d'ella.Botiga on-line

 

C.B. Grup Barna   Tots els drets reservats   Política de privacitat   Condicions d'ús   Dissenyada perAldaga WWW Solutions